Giel Peetershof

65

Giel Peetershof is dé nieuwe bouwlocatie voor mensen met echte duurzaamheidsambities. Giel Peetershof ligt in het karateristieke, landelijke Noord-Limburgse Egchel. De toekomstige bewoners van Giel Peetershof houden van natuur, rust en duurzaamheid vanuit een innovatieve en moderne manier van denken over de toekomst.

Op deze bijzondere locatie is ruimte voor een kleinschalig Quokka plan! Natuurlijk met bovengemiddeld duurzame en klimaatvriendelijke Quokka Bungalows. Daarom hebben we samen met ecologische bouwer Orga Bouw voor deze plek een speciale ecologische Quokka Bungalow ontwikkeld.

 

De spelregels van Giel Peetershof

1. U voorziet zo veel mogelijk in uw eigen energie

2. U kiest voor duurzame technische installaties (bijv. zonnepanelen, warmptepomp, ijsverwarming, kleine windmolens (energy-balls))

3. U gebruikt natuurlijke of milieuvriendelijke materialen

4. Afvalwater wordt gezuiverd door een helofytenfilter

5. Afvalscheiding is vanzelfsprekend

6. U heeft iets over voor een ander

 

Quokka Eco Bungalow in Giel Peetershof

Uit onderzoek is gebleken dat natuurlijke materialen een positieve invloed hebben op uw gezondheid en op het comfort en de energiezuinigheid van de woning. Daarom wordt de Quokka Eco Bungalow volledig met deze bijzondere materialen gebouwd. Door toepassing van een houtskeletbouwsysteem, natuurlijke isolatiematerialen als houtvezel, vlasisolatie en een dampopen gevelsysteem ontstaat er een bijzonder prettig binnenklimaat waardoor u een constante temperatuur en luchtvochtigheid ervaart gedurende alle seizoenen. De woning heeft hierdoor ook een laag energieverbruik. Verder zorgen deze klimaatvriendelijke, natuurlijke (bio-based) materialen ervoor dat een nagenoeg CO2 neutraal bouwproces mogelijk is. Slimme wateropvang zorgt er bovendien voor dat regenwater op verschillende manieren gebruikt kan worden in en rondom de woning. De ecobungalows zijn bovendien zeer energiezuinig. Door de modulair uit te breiden duurzame installatie kan de woning indien wenselijk ge-upgrade worden naar energieleverend. Op het dak (n.t.b. te oriënteren naar de zon) liggen zonnepanelen.

 

Op 24 november presenteren we de Quokka Giel op de inspiratiewoonmarkt in Egchel. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen! De inspiratiewoonmarkt vindt plaats van 19:00 tot22:00 in gemeenschapshuis ‘t Erf, Kapelaan Nausstraat 5, 5987 AR in Egchel. Klik hier voor meer informatie over deze avond.

 

Voor meer informatie over Giel Peetershof, ga naar de website van Giel Peetershof.

 

logo2

 

Print